Der Avocado Baum- die Avocado- das Avocadoöl
Vorkommen und Botanik
Die Frucht
Anbau
Ölgewinnung
Die unabhängige australische „Hearth Foundation“ bezeichnte Avocadoöl als „ hearth-healthy food“
Anwendung in der Küche
Quellen: - Kerschbaum 2001, S45-Whiley 2002 S.11 -Ran an das Fett, 2019 Dr. Med Anne Fleck, S.281-283 -Handbuch der Pflanzenöle, Helmut Göppel, Sabine Kirschner, S.67/77 -Pflanzenöle, Ruth von Braunschweig 2. Auflage 2008, S 57/58 -Lexikon der Pflanzlichen Öle und Fette, Christ, Buchbauer,Klausberger S.65-S.70 -Cao H, Gerhold K, Mayers JR, Wiest MM, Watkins SM, Hotamisligil GS. Identification of a Lipokine, a Lipid Hormone Linking Adipose Tissue to Systemic Metabolism. Cell. September 2008;134(6):933– 44. -Song, In-Bong, et al. Omega-7 inhibits inflammation and promotes collagen synthesis through SIRT1 activation. Applied Biological Chemistry, 2018, 61. Jg., Nr. 4, S. 433-439. -Tokunaga Yayoi, et al. Effects of omega-7 palmitoleic acids on skeletal muscle differentiation in a hyperglycemic condition. Journal of Veterinary Medical Science, 2021, S. 21-0309. -Ducket, Susan K., et al. Palmitoleic acid reduces intramuscular lipid and restores insulin sensitivity in obese sheep. Diabetes, metabolic syndrome and obesity: targets and therapy, 2014, 7. Jg., S. 553.
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